boekenkast

boekenkast boekenkast 2

Deze kast is gemaakt van gerecycled hout van een oude boekenkast uit een huis in Antwerpen. Het hout heeft lang opgeslagen gelegen op zolder en was helemaal verweerd. Na goed schoongemaakt te hebben, was het zaak om zo effici├źnt mogelijk om te gaan met het hout, want er was maar een beperkt aantal planken. Het hout loopt helemaal door in het kozijn zodat hier een zuivere overgang is. Omdat het een hoekhuis betreft was er een grote inkijk. Door canalureglas te plaatsen blijft het licht binnenkomen, maar is de inkijk weggenomen. Omdat er in het huis weinig sfeerlicht aanwezig was, heb ik ook drie spotjes geplaatst. Het totaalplaatje is een goed passende kast, op een plek waar normaal weinig neergezet kon worden. Het is de sfeermaker van de woonkamer geworden.

Share This

Comments are closed.

Boekenkast